OPERA VIETII MELE – Jurnalul personal al Preotului martir Ilarion Felea –

In urma cu aproape o luna am primit de la un nepot al Parintelui Ilarion Felea vestea imbucuratoare ca jurnalul personal al Parintelui a fost editat ( in tiraj mic din pacate) de catre Editura Universitatii „Aurel Vlaicu” din Arad cu titlul „Opera vietii mele” . Cartea a fost tiparita in anul 2012. Manuscrisul (cuprins in trei caiete) a fost donat cu multa generozitate de fiul preotului Ilarion Felea, ing Ioan Felea, cu scopul precis de a vedea lumina tiparului.
1
 

M-am bucurat, fireste, chiar mult, sa vad o varianta tiparita a jurnalului tinut de Preotul Ilarion Felea cu multa constiinciozitate, „religiozitate” as spune, si mare raspundere pentru cele consemnate : observatii personale si duhovnicesti, reflectii asupra vietii din timpul sau si a vietii in general, trairile  lui  sufletesti . Stiam de multa vreme despre acest manuscris si soarta lui pe care Dumnezeu a hotarat sa-l aduca la lumina dupa zeci de ani. Un rol important l-a avut sotia preotului Ilarion , Valeria Felea ,care l-a incredintat unuia dintre fratii lui.

Din cate am fost instiintata ,fiind ruda cu Parintele Ilarion Felea (nepoata a fiului sau), asadar din surse directe, genul acesta de jurnal personal are o pozitie singulara printre scrierile genului si reprezinta o lucrare cu totul aparte. Lucrarea are o mare valoare in multe domenii si este un document viu al vremii cand a trait preotul Felea intrucat dansul a facut insemnari detaliate zi de zi timp de aproximativ 30 de ani.

De aceea ma surprinde faptul ca tirajul publicarii lui a fost atat de mic . Continutul lui ar trebui cunoscut de lumea credinciosilor – mireni, calugari, preoti – din tara noastra caci ar avea multe lucruri cu sens adanc (duhovnicesc , teologic si in planul trairilor personale raportate la credinta noastra ortodoxa)) de retinut si de invatat din el. Imi exprim speranta ca poate nu peste mult timp vom fi binecuvantati cu o editie pe masura meritelor acestei lucrari. Numai in acest fel am putea beneficia cat mai multi credinciosi , de o scriere fara precedent in lumea ortodoxa din tara noastra.

Dumnezeu sa ne ajute pe toti si sa ne miluiasca !

Cristina David

 

 

 

4 gânduri despre „OPERA VIETII MELE – Jurnalul personal al Preotului martir Ilarion Felea –

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.