Marturii

Vasilica  19-09-2012 05:36
Fac parte din parohia Sega I din Arad. Părintele Ilarion Felea este ctitorul acestei biserici. Am găsit oameni care mi-au mărturisit că părintele Felea a cărat cot la cot cu credincioșii materiale pentru zidirea bisericii.
Ducea o viață în sfințenie, ajuta săracii, nu lua bani la inmormântări și multe alte fapte bune, plăcute lui Dumnezeu, pe care Domnul le știe. Pentru rugaciunile sfântului închisorilor, părintele Ilarion, Doamne Iisuse Hristoase miluieste și ne mântuiește pe noi. Amin!

Vasilica

Antonia Kain  24-04-2013 08:06
Abia acum câţiva ani, puţin înainte ca mama să treacă la cele veşnice, am aflat că Părintele Profesor Ilarion Felea era vărul bunicii dinspre mamă, deci unchiul mamei. Mi-a fost atunci dat să citesc două din lucrările „unchiului” profesor preot Ilarion Felea: Religia Iubirii şi Religia Culturii. Am înţeles profunzimea mesajului şi a credinţei. La înmormântarea mamei, i-am spus preotului despre descendenţa mamei şi am văzut o schimbare, o lumină pe faţa lui: „mi-a fost profesor şi îndrumător! Am învăţat teologie după cursurile lui”. În vara trecută am fost la Sighetul Marmaţiei şi la Memorialul Durerii, la numărul 163 pe Lista Martirilor am găsit numele: preot profesor Ilarion Felea. Dumnezeu să-I odihnească sufletul generos şi curat!

Antonia Kain

Cristina David 31-12-2013 15:11
Să mulţumim Domnului căci El are grijă de toate !
Sunt la rândul meu o mărturisitoare pentru Părintele Ilarion Felea, rudă foarte apropiată dinspre mamă. Unchi direct.
L-am cunoscut, copil fiind şi i-am simţit blândeţea, smerenia şi harul… A rămas în amintirea mea ca un om cu totul deosebit. La acea vârstă nu aveam cum şti… doar simţi.
Mulţi au venit să-mi spună că l-au avut profesor la Facultatea de Teologie din Arad , asta după ce am alcătuit cu ajutor de la Dumnezeu (fără vreo intenţie în prealabil) un blog dedicat memoriei lui. Şi au mărturisit la rândul lor evlavia, aprecierea deosebită pentru preotul, omul şi profesorul Ilarion Felea. Amintiri sfinte şi de neuitat. Prin voia Domnului Pr. Ilarion Felea a murit în închisoarea de la Aiud, unde a fost, în cele din urmă trimis (după alte suferinţe în diferite închisori) pentru că nu a vrut în nici un fel să se dezică de Hristos. Probabil că-şi împlinise misiunea Domnului aici… din plin , dar numai El ştie DE CE.
Păcat este că personalitatea lui şi imensa lui credinţă sunt atât de puţin cunoscute în prezent… Apreciez din tot sufletul activitatea şi strădaniile site-ului FERICIŢI cei PRIGONIŢI de a-l face cunsoscut cât mai multor credincioşi , de a-i menţine memoria vie alături de a altor martiri creştini ai secolului 20.
Bunul Dumnezeu să-l odihnească în Pacea Lui!

Cristina David

http://www.fericiticeiprigoniti.net/ilarion-felea/412-viata-parintelui-ilarion-felea-marturisitorul#comments#comments

Un gând despre „Marturii

 1. Sumedenie de boli si abia face rost de bani pentru medicamente. Un tanar in varsta de 27 de ani cere sprijin celor care vor sa il ajute cu suma de 300 de ron pe luna. Acestia sunt banii care l-ar tine in viata pentru urmatorii ani. Pentru ca nu ii are, baiatul e la un pas de moarte.

  Leonard Maghyra are 27 de ani si locuieste intr-un azil din Medias. Baiatul asufera de ulcer, oligofremie, hepatita cronica virala cu virus V, hernie si ciroza. Tratamentul il costa 300 de lei lunar, bani pe care nu si permite. Tatal sau a murit mama nici nu vrea sa auda de el, fiind abandonat de mic intr-un centru de plasament. De curand a primit si un certificat de handicap dar pensia care ii va intra in cont in fiecare luna este de doar 33 de lei. Cine doreste sa il ajute pe Leonard cu cat poate este rugat sa depuna o suma cat de mica in contul:

  RO36 RNCB 0231 0888 5552 0001,,,, becere — la Tribuna Sibiu.
  acum 5 ore · Îmi place

  Magyara Rudolf 8:44http://www.youtube.com/watch?v=ScpFvkBo_-Y

  Batut de soarta
  http://www.youtube.com

  Batut de soarta
  http://www.youtube.com

  Batut de soarta
  http://www.youtube.com
  Are o sumedenie de boli si abia face rost de bani pentru medicamente. Un tanar in varsta de 27 de ani cere sprijin celor care vor sa il ajute cu suma de 300 …

  Anunturi / Auto
  Anunturi Sibiu
  Medias
  Pret: 500.00 RON

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.