Pomenirea preotului martir Ilarion V. Felea la Arad

https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/pomenirea-preotului-martir-ilarion-v-felea-la-arad-165687.html?fbclid=IwAR3wUHC5YJV4snpfEwFXpsZbreJw1Jrq7wrdJl6Yji-wMZpLu5XXZnyJYnw

Catedrala Veche din Arad foto internet

Preoţii şi credincioşii de la Parohia Centru din municipiul Arad au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor, duminică, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei. Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi ai Catedralei Vechi.

Ierarhul a rostit cuvântul de învăță­tură în care a vorbit despre „Chemare mântuitoare” (cf. Gal. cap. 2, Marcu cap. 8) referitor la urmarea Mântuitorului prin luarea crucii de către credin­cioși, cu răspunderea de a o purta cu vrednicie spre dobândirea veșniciei prin fapte bune, potrivit credinței.

La final, chiriarhul locului a săvârșit slujba Parastasului pentru părintele Ilarion V. Felea, slujitor la Catedrala Veche din Arad, la împlinirea a 60 de ani de la trecerea sa la cele veșnice. Din sobor a făcut parte și părintele prof. dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad.

Un articol de: Protos. Iustin Popovici – 20 Sep, 2021

Cristina David

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.