Pocainta studiu documentar teologic si psihologic – Pr.Ilarion Felea (citat)

Pocainta studiu documentar teologic si psihologic – Pr.Ilarion Felea (citat din lucrare)Rugaciunea  VINO  DOAMNE

(…)Dar în afară de aceste consideraţii, pocăinţa este o necesitate religioasă şi o binefacere morală pentru om şi pentru societate. Cea mai bună reformare a moravurilor se face în şcoala pocăinţei, în scaunul mărturisirii.

Viaţa oamenilor este plină de mizerii, de dureri si de suferinţi ascunse. Păcatul este o experienţă trista, o nelinişte continuă. Pocăinţa e mijloc şi prilej de purificare a conştiinţei şi de reabilitare în har; de ruptură cu trecutul şi de întoarcere la puritatea botezului. Pocăinţa e cea mai bună şcoală a renaşterii morale si naţionale.

Fericitul Augustin, în ultimele zile ale vieţii, a pus să i se scrie pe pereţii casei psalmii de pocăinţă, ca să-i aibă mereu în faţă şi în memorie; şi-i recita. Atât era de viu în el sentimentul penitenţei şi dorinţa salvării In exerciţiile ascetice şi în viaţa oricărui om pocăinţa e folositoare şi necesară pentru înfrângerea patimilor, pentru împărtăşirea durerilor şi pentru uşurarea sufletului de greul păcatelor,

lacrimi

Iată atâtea motive care mau îndemnat la muncă, — pe lângă împrejurarea că lucrarea reprezintă teza mea de doctorat la Facultatea de Teologie din Bucureşti.

http://tezaurul-ortodox.com/…/1095-pocainta-studiu-documen…/

postare – Cristina David

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.